Retræte juni 2019

Udgivet af KirstenMoeldrup

Jeg har netop hørt lærkens sang over de brune marker. Jeg har set vibens sølvflimmer på himlen. Det er forår det sanses og det nydes. Jeg sanser naturens evne til at vække livskraften i mig. Jeg nyder alt det som kommer tilbage og alt det nye, der spirer frem

Selv holder jeg meget af at være til stede her og nu, men lige nu tænker jeg også lidt frem i tiden. Om 4 mdr skal jeg afvikle et 3 dages retræte på Quistgaarden som ligger nabo til Christiansholm plantage tæt på Bisserup, hvor jeg bor. På marken mellem Quistgaarden og stranden er der netop genetableret et sø. Forleden var over 1000 bramgæs, der opførte deres helt egen version af sort sol. Jeg går derud jævnligt for at indstille mig på samspillet med naturen under retrætet.

At være på retræte indebærer at man trækker sig tilbage til fred og ro for en stund. Jeg har været på en del forskellige retræter i mit voksenliv, de har alle beriget mig på min livsvej. Nogle har foregået i absolut stilhed med et stramt dagligt meditationsprogram, andre har være mere løse og har givet plads til kreative aktiviteter. Nogle har varet 10 dage andre blot et par dage. I maj sidste år tog jeg en efteruddannelse som retræteleder. Det virker så rigtigt og naturligt, at jeg selv skal skabe rammerne for et retræte for 10 personer til midsommer 2019.

Naturens kraft

Når jeg starter dette blogindlæg med at skrive om naturen er det fordi at naturen spiller en væsentlig rolle på dette midsommerretræte. Vi er i stilhed under retræter dvs. vi kommunikerer ikke med hinanden, heller ikke nonverbalt. Men der er rig mulighed for at være i dialog med naturen. Den fysiske natur og vores egen indre natur.

I min praksis som psykoterapeut har jeg lagt mærke til at især mænd har en tradition for at trækker sig tilbage til naturen. For at fiske, jage, gå tur, samle svampe, noget der umiddelbart er i gøren, men som også er en legitim adgang til fredfyldt rum hvor der er mulighed for at tænke sig om, mærke efter være sammen med noget som er større end én selv. Mange har lært det af der far, der har lært det af striben af forfædre, som står bag dem.

For kvinder er det ofte mere kreative sysler som at male eller fotografere eller gå tur alene eller med hunden, de søger ud i naturen med.

Personligt har jeg haft mange store og vigtige erkendelser, når jeg har søgt ro og visdom i naturen.

Hensynsfuld stilhed

Vi skal være i stilhed under retrætet. En hensynsfuld stilhed hvor vi heller ikke har øjenkontakt eller fysisk kontakt med hinanden. Selvom jeg selv er et meget ekstrovert menneske, et menneske der holder af at tale, så nyder jeg meget at være på retræte, hvor der er denne store og energifyldt ro. Det kan opleves som at tage bad i ro, at drikke ro og blive helt fyldt op med ro, eller tømt for uro. Men jeg ved også at vi alle oplever det forskelligt. For nogle er det svært, for nogle kan roen opleves truende eller få uroen til at vokse (blive synlig). Der er mulighed for i løbet af retrætet at få personlig vejledning i hvordan man håndterer at være i stilhed.

Mindfulness og blid bevægelse

Der er indlagt sessioner med mindfulness meditation og med blid bevægelse. Disse bliver guidet af mig og Catja. Alle kan være med, men der er ingen krav om at være med til alle sessionerne. Det er muligt at sætte sig på en sten, en stol og være i sit eget nærvær. Der er mulighed for selv at mærke efter og følge egen intuition.

Meditations og bevægelsens sessionerne er bygget op så de giver indsigt og redskaber til at være i stilhed.

Du kan læse mere: https://www.stress-a.com/retraete/

Du kan tilmelde dig eller få flere oplysninger ved at ringe eller skrive til mig.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *