Om mig

30 års erfaring

 • 7 års erfaring som certificeret psykoterapeut og parterapeut
 • 20 års erfaring med psykisk arbejdsmiljø/stress, mobning og trivsel
 • 30 års erfaring som voksenunderviser, facilitator og supervisor.

I ungdomsårene og midtlivet var jeg drevet af indignation, men også en kreativ virketrang, lyst til at forme mit eget liv og lyst til at have indflydelse på den verden jeg er menneske i. I dag er indignationen afløst af lysten til at omfavne det jeg holder af med kærlighed. Det er udgangspunktet for mit arbejde som psykoterapeut.

Som psykoterapeut må man have gået vejen selv. Det har haft stor betydning i mit eget liv, at jeg har opnået god kontakt med mine egne værdier, min viljen og evne til til at skabe min egen vej. Jeg er optaget af hvor fundamentalt det er for ethvert menneske at kunne dette. 

Glimt af mit liv

Jeg er født 1955 i Sorø og opvokset i en landsby, med min lillebror, min far der var selverhvervende smed og min mor der var medhjælpende hustru.

Skolelærer Som ung tog jeg på Haslev Seminarium for at blive uddannet til skolelærer. Jeg blev indigneret, da jeg hørte, at folkeskolen havde ”en skjult læreplan” og søgte efter andre måder at være lærer på, denne søgen førte mig til Det nødvendige Seminarium på Tvind.

Skolesamvirket Tvind I 1977 tog jeg med Den Rejsende Højskole til Afrika, hvor jeg sammen med 49 andre unge kørte tværs gennem Sahara i 5 gamle busser. Det blev til et valg, der betød, at jeg fik 12 spændende og også barske år som medlem af lærergruppen i Skolesamvirket Tvind. Jeg gjorde min læreruddannelse færdig på Det nødvendige Seminarium, var efterskolelærer i Roskilde, Svømmehalsleder på Tvind samt Klunser og forretningskvinde i Humana Bruxelles. Med tiden gik det op for mig, at det ikke kun var folkeskolen, der havde en skjult læreplan, det havde Skolesamvirket Tvind også, og jeg forlod systemet i 1989.

Jeg har siden arbejdet ud fra denne holdning:  Du skal gå ud i livet for at søge efter sandheden – og du skal tage dig i agt, når du møder et menneske, der påstår at have fundet den.

Civilstand I 1989 blev jeg gift med min mand, og året efter fik vi en datter, der i dag er voksen og har børn.

Daghøjskoleleder. Jeg var leder af AOFs daghøjskole fra 1990 – 2000. Vores bestræbelse på Daghøjskolen var: At hvælve en højere himmel over vores deltageres hoveder

Eget firma Jeg har været selvstændig erhvervsdrivende siden 2000 og har fortsat mit eget firma.  I de første 15 år var indholdet i mine arbejdsopgaver:

 • Udvikling af medbestemmelse, medindflydelse og arbejdsmiljø i Regioner og Kommuner
 • Undervisning i identificering, håndtering og forebyggelse af stress
 • Uddannelse og supervision af voksenundervisere, proceskonsulenter og arbejdsmiljøundervisere
 • Uddannelse og supervision af tillidsvalgte
 • Uddannelse og supervision af ledere

I dag arbejder jeg som privatpraktiserende psykoterapeut og supervisor.

Efteruddannelse, selvudvikling og psykoterapi. Som konsulent for ledere og tillidsvalgte i store dynamiske organisationer har det været nødvendigt for mig løbende at arbejde med såvel min egen faglige som min personlige udvikling.

Det er blevet til formel kompetencegivende uddannelse først Voksenpædagogik på Åbent Universitet (RUC) og siden Master of Adult Education and Human Resource Development (RUC).

Det er blevet til uformel uddannelse som MBTI-konsulent, NLP coach, arbejdsmiljøunderviser, procesunderviser, afslapningslærer og KRON (mindfulness) instruktør.

Da jeg startede med min 4-årige uddannelse som ID-psykoterapeut var det, med det klare mål for øje at slutte mit arbejdsliv med at arbejde som privatpraktiserende psykoterapeut og supervisor. Det er lykkedes.

 

Psykoterapeutisk efteruddannelse

 • Seksualitet, bevidsthed og psykoterapi hos Neel Fasting og Ruth Skovgaard
 • De neuroaffektive kompasser hos Marianne Bentzen
 • Kontinuerlig terapi gennem 11 år
 • Kontinuerlig supervision gennem 9 år